Groepsassessment Birkman Methode

KRIJG MEER INZICHTEN MET EEN GROEPSASSESSMENT

Binnen de Birkman Methode is het mogelijk om individuele rapporten te koppelen voor een Groepsassessment. Op deze wijze kan een heldere teamanalyse worden gemaakt waarin de kracht en de aandachtspunten van een team zeer inzichtelijk worden.

Meer info over onze assessments

SAMENSTELLING

Het groepsassessment is als volgt. Nadat de individuele teamleden een persoonlijk assessment hebben gedaan en de betreffende individuele toelichting hierop hebben gekregen, is het mogelijk de scores samen te voegen in een groepsrapport om gezamenlijk deze scores te vergelijken en vervolgens te analyseren wat dit betekent voor de samenstelling van een team of afdeling.

Hiertoe worden deze individuele rapporten verwerkt tot een teamrapport, waarin de diversiteit, of wellicht de eenzijdigheid van een team inzichtelijk wordt. Dit rapport wordt in een sessie (of sessies) gezamenlijk besproken. Het geeft veel inzicht in elkaars functioneren, elkaars verwachtingen en men leert elkaars stressgedrag herkennen. Door beter onderling begrip kan het team groeien, men zal elkaar beter kunnen aanvullen en wellicht taken onderling anders, effectiever, verdelen.

Teammanagers krijgen in korte tijd veel inzicht in het team dat ze aansturen en de wijze waarop ze dit kunnen optimaliseren. Dit zijn geen saaie meetings. Het is een geweldig teambuildings instrument.

Dit rapport kan worden opgesteld voor teams vanaf 3 personen.

VRAAGSTELLING GROEPSASSESSMENT

Het is belangrijk vooraf, in overleg met de Birkman Professional, na te gaan wat de doelstelling van het groepsassessment is. Maakt het bedrijf een organisatieontwikkeling door, is er een nieuw team samengesteld, veranderen de verwachtingen/taken die men van het team heeft? Of wil men het team uitbreiden, maar wil men hiervoor eerst meer inzicht verkrijgen in welk type medewerker men dan zoekt? Dit alles zijn belangrijke aspecten die uit zo’n groepsassessment naar voren kunnen komen.

TEAM OPTIMALISATIE

Hoe gebruik je als teammanager optimaal de (individuele) kwaliteiten van je teamleden? Hoe verdeel je taken voor maximaal rendement? Waar en hoe kan samenwerking worden verbeterd? Vaak begint dit bij wederzijds begrip en interne communicatie.

Wanneer het bestaande team in kaart is gebracht, kan men gaan nadenken over verbeterpunten, of wellicht uitbreiding dmv. het uitschrijven van een vacature, waarbij dan ook doelgericht naar een type medewerker kan worden gezocht. Doordat een Birkmanrapport kort en bondig veel inzicht in oa. het gedrag en de verwachtingen van een kandidaat geeft, wordt dit type assessment regelmatig gebruikt door HR-managers bij Werving & Selectie.

LOCATIE ASSESSMENT

De keuze van een geschikte locatie voor deze groepsassessments is van belang. Men moet zich er comfortabel voelen, ongestoord (vertrouwelijke) informatie kunnen delen in een setting waarin men ook daadwerkelijk (oog)contact met elkaar kan maken.
Deze gesprekken kunnen dan ook plaats vinden binnen het bedrijf, maar vaak wordt gekozen voor een externe locatie, zodat de deelnemers niet worden gestoord door dagelijkse bezigheden binnen de werkomgeving.

Wij organiseren 2 keer per jaar een intensieve teambuilding 3-daagse op 2 unieke locaties in het buitenland. Tijdens deze 3-daagse wordt een effectieve combinatie van de individuele Birkman rapportage en het teamassessment gemaakt. Meer informatie betreffende het programma en de locatie vindt u op de betreffende pagina.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

“De inzichten vanuit het groepsassessment hebben mij oa. gestimuleerd “jobrotation” binnen mijn afdelingen toe te passen, waarbij in wisselende samenstellingen wordt gewerkt en er een andere chemie tot stand komt. Ik zou zo’n traject zó weer doen”. 

Sjaak Ouwejan, F&B Manager

ASSESSMENTS VOOR INDIVIDUEN EN TEAMS

PERSOONLIJK ASSESSMENT

Krijg als individu een verdiepend zelfinzicht.

GROEPSASSESSMENT

Krijg inzicht in de kracht en aandachtspunten van teams.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

Neem vandaag nog contact met ons op.