Afbeelding van man die een persoonlijk assessment invult

MEER INZICHTEN MET EEN PERSOONLIJK ASSESSMENT

Als aanvrager van een persoonlijk assessment vult u een uitgebreide online vragenlijst in op een moment dat het u past. Dit zijn vragen waarvoor geen specifieke kennis is vereist. Dat komt doordat er geen goede of foute antwoorden zijn. De vragen betreffen uw persoonlijke ervaring of mening.

Meer info over onze assessments

INHOUD VAN HET RAPPORT

De online vragenlijst wordt verwerkt tot een persoonlijke rapportage waarin onder andere de volgende punten aan de orde komen:

 • Interessegebieden
 • Werkstijlen & Managementstijlen
 • Behoeften ten aanzien van de werkomgeving en collega’s
 • Stressgedrag (wanneer niet aan verwachtingen wordt voldaan)
 • Carrièreplanning en voorkeur voor beroepsgroepen
 • Coaching adviezen

Dit persoonlijke rapport wordt vervolgens in een individueel gesprek aan u overhandigd en met u besproken. Hierbij kunt u ook specifieke onderwerpen aangeven die u tijdens dit persoonlijke gesprek wenst te bespreken.

Wereldwijd vulden al ruim 3 miljoen mensen de online Birkman vragenlijst in. Deze vragenlijst behoort tot een van de meest veelzijdige, betrouwbare en waardevrije methodes voor zelfevaluatie. Het is gestandaardiseerd, objectief en gevalideerd. Daarbij is de achtergrondinformatie betreffende validatie desgewenst beschikbaar.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Het Birkman consult vergroot uw inzicht en geeft aanwijzingen voor persoonlijke groei. Aan de hand van uw rapport krijgt u tijdens het consult feedback over:

 • Uw voorkeursgedrag op 9 specifieke onderdelen
 • Uw verwachtingen en behoefte (bewust of onbewust) op deze 9 specifieke onderdelen
 • Ineffectief gedrag (stressgedrag): als gevolg van niet herkende verwachtingen en behoefte
 • Interesses: waar krijgt u energie van en welke energieverspillers moet u vermijden
 • Leiderschapsstijlen: welke type manager bent u

HOE GAAT EEN PERSOONLIJK ASSESSMENT IN Z’N WERK?

Voor het aanvragen van een Birkman assessment is geen specifiek aanvangsniveau en/of specifieke opleiding nodig. Het is wel noodzakelijk dat de deelnemer in staat is de vragen te lezen en te begrijpen. Het naar eigen inzicht op de vragen te kunnen antwoorden is essentieel. De vragenlijst is echter geen IQ-test, er zijn geen goede of foute antwoorden.

Via het contactformulier vraagt u een Birkman consult aan. Daarbij vermeldt u het email adres waarop u de link naar de online vragenlijst wenst te ontvangen. Tevens geeft u aan of u specifieke (loopbaan) vragen heeft.

Vervolgens ontvangt u de link naar de online vragenlijst. Deze kunt u op een door u gekozen moment invullen (duur maximaal 45 min.).

Het uitgewerkte rapport wordt binnen enkele dagen naar mij gestuurd en gezamenlijk maken we een afspraak voor een persoonlijk assessment (duur +/- 2 uur). Dit kan op een door u aangegeven locatie*. Daarna krijgt u het rapport mee naar huis. Desgewenst kan ik u achteraf ook een digitale kopie toesturen.

Na het persoonlijke gesprek** ontvangt u de factuur waarop het totale bedrag voor het Birkman assessment en eventuele overige kosten in rekening worden gebracht. Deze dient uiterlijk binnen 2 weken te worden voldaan.

Let wel: zodra de online vragenlijst is ingevuld en verstuurd zijn de totale kosten voor het Birkman assessment verschuldigd.

GOED OM TE REALISEREN

Het Persoonlijke Assessment rapport is uw eigendom. Het is opgeslagen in een beveiligde Birkman database. Alleen uw Birkman Professional heeft toegang tot uw rapport. Het kan slechts met derden worden gedeeld indien u daar persoonlijk schriftelijk toestemming voor geeft. Uw eventuele werkgever heeft geen toegang tot dit rapport zonder uw toestemming (ook niet indien hij het consult betaalt).

Uit onderzoek is gebleken dat uw Birkman rapportage na uw 25e levensjaar nagenoeg niet meer verandert. U hoeft in de toekomst dus geen nieuw rapport te laten opmaken bij nieuwe vraagstukken. Het persoonlijk Birkman rapport is “levensbestendig”.  Bij nieuwe vraagstukken kunt u uiteraard een aanvullend consult overwegen.

De Birkman methode is niet cultuurgebonden. Hierdoor kan hij ook in een multiculturele en/of internationale (werk)omgeving worden ingezet.

Indien u om welke reden dan ook, een volgend gesprek wilt hebben met een andere Birkman Professional, dan kunt u uw rapport met een schriftelijk verzoek laten overzetten naar deze gecertificeerde Birkman Professional.

Ook heeft u de mogelijkheid uw rapport uit de database te laten verwijderen. Het wordt in dat geval onherroepelijk verwijderd.

* Eventuele huurkosten voor de locatie zijn voor rekening van de aanvrager.
** Of 1 maand na het invullen van de online vragenlijst, indien er nog geen gesprek heeft plaatsgevonden.

Voor reiskosten verwijs ik graag naar het overzicht met tarieven.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

“I would definitely recommend Birkman to anyone, in any industry. It helps to understanding yourself better, moreover, the team, group, or organization who made the test!”

Drs. Anna Móczár, Particulier

ASSESSMENTS VOOR INDIVIDUEN EN TEAMS

PERSOONLIJK ASSESSMENT

Krijg als individu een verdiepend zelfinzicht.

GROEPSASSESSMENT

Krijg inzicht in de kracht en aandachtspunten van teams.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

Neem vandaag nog contact met ons op.