Afbeelding van jonge vrouw bezig met carriereplanning

CARRIEREPLANNING VOOR DIVERSE BEROEPSGROEPEN

Een specifiek onderdeel van het Birkman rapport betreft carriereplanning en gaat in op diverse beroepsgroepen. Hiertoe worden een aantal gerichte vragen gesteld in een online vragenlijst. Profielen van duizenden Birkman rapporten zijn (anoniem) gekoppeld aan de beroepsgroepen van de betreffende personen. Daarbij wordt onderzocht en meegewogen of deze personen langdurig en naar volle tevredenheid van zowel werknemer als werkgever werkzaam waren in de betreffende functie.

Meer info over onze assessments

Deze beroepsgroepen worden vergeleken met uw eigen individuele Birkman profiel. Daarbij geeft het een indicatie aan van de mate waarin u zich naar grote waarschijnlijkheid prettig zult voelen. Tevens geeft het een indicatie hoe goed u zult kunnen functioneren in de betreffende bedrijfstakken: gewenst gedrag, eigen verwachtingen en behoefte, type collega en/of manager indien van toepassing en interesses. Het geeft geen indicatie over vakinhoudelijke geschiktheid; dit kan Birkman namelijk niet meten.

Birkman is geen beroepskeuzetest. Het geeft een duidelijke indicatie betreffende mogelijke (andere) werkterreinen. Het verbreedt uw horizon om gericht naar nieuwe mogelijkheden te zoeken in domeinen waar u zelf wellicht niet in eerste instantie aan zou denken. Echter nu kunt u gesteund door uw persoonlijke profiel toch serieus nadenken over en beargumenteerd solliciteren. Kortom de basis als u bezig bent met uw carriereplanning.

ONDERBOUWD SOLLICITEREN

Met dit aanvullende onderdeel van het Birkman rapport kunt u onderbouwd solliciteren. Dit geldt ook voor solliciteren naar (interne) functies waar u eerder misschien niet aan gedacht zou hebben. Verwijzend naar dit persoonlijk Birkman assessment kunt u persoonlijke kwaliteiten onderbouwen en ook aangeven. U bent bewust van eigen valkuilen en de situaties waarin deze kunnen ontstaan. Zelfkennis en een realistisch zelfbeeld worden gewaardeerd door (toekomstige) werkgevers.

STARTER OP DE ARBEIDSMARKT

Voor jongeren kan dit onderdeel helpen bij het gemotiveerd solliciteren naar een 1e functie. Ook in een eerder stadium kan het ondersteunen bij het kiezen van een opleiding of stageplaats. Hierover kunt u meer informatie vinden op de pagina Studiekeuze.

Let wel: Kennis, opleiding en werkervaring zijn bij sollicitaties minstens even belangrijk, maar die zijn vaak eenvoudiger te onderbouwen door middel van diploma’s, getuigschriften en een eventuele kennistest. Juist het onderbouwen van gedrag, ook onder spanning, en verwachtingen van een werkomgeving, zijn niet altijd eenvoudig te benoemen. Dit rapport helpt u daarbij. U kunt zelfs verwijzen naar bepaalde aspecten uit uw Birkman assessment in een sollicitatieprocedure. Het geeft duidelijkheid aan uw toekomstige werkgever en aan uzelf. Welke aspecten zijn voor u belangrijk om werkelijk prettig en efficiënt te kunnen functioneren? Spreekt de functie erg aan, maar passen de werkplek, het team, of de toekomstmogelijkheden ook écht bij uw profiel?

Doordat in dit persoonlijke rapport meerdere aspecten samenkomen: gedrag, verwachtingen, interesses en affiniteit met bepaalde beroepsgroepen, kunt u nu een afweging maken betreffende de aspecten die u meer of minder zwaar wilt laat meewegen.

Kortom als u bezig bent met uw carriereplanning, neem dan contact met ons. Wij vertellen u graag meer over het Birkman Assessment en de persoonlijk rapportage.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

“In enkele gevallen hebben interne sollicitanten hun Birkman aangeleverd om aan te tonen dat zij geschikt waren voor een functie.”

Barbara Gemen, Talent Development Manager

ASSESSMENTS VOOR INDIVIDUEN EN TEAMS

PERSOONLIJK ASSESSMENT

Krijg als individu een verdiepend zelfinzicht.

GROEPSASSESSMENT

Krijg inzicht in de kracht en aandachtspunten van teams.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

Neem vandaag nog contact met ons op.