EEN JAAR VOL KEUZES

Veel leerlingen en studenten staan voor lastige keuzes met betrekking tot het vinden van een passende opleiding en school voor de carrière die ze in gedachte hebben.
Deze zoektocht begint vaak in het laatste schooljaar van de middelbare school, een jaar dat ook veel aandacht vraagt vanwege toetsen en examens. Kortom: een spannend jaar, waarin essentiële resultaten moeten worden behaald en keuzes moeten worden gemaakt.

Meer info over onze assessments

Maar waarop baseer je je keuzes nu precies, wie kan je daarbij helpen en hoe goed ken je je zelf? Op de pagina’s studiekeuze en schoolkeuze staan een aantal afwegingen hieromtrent, maar op verzoek hebben we besloten een stapje verder te gaan.

Middels een korte cursus, gebaseerd op een persoonlijk assessment is het mogelijk examenjaar studenten, of startende beroepsonderwijs studenten te helpen met het verkrijgen van zelfinzicht aan de hand van dit assessment.

AANBOD

Met onze brede ervaring in (beroeps)onderwijs als uitgangspunt, organiseren wij aan het begin van dit uitdagende jaar korte cursussen op tijden die voor scholieren en studenten haalbaar zijn. De bedoeling van deze cursus is toelichting te geven op dit persoonlijke assessment en de essentiële scores te onderstrepen en te verduidelijken die een optimale studie en planning dit komende jaar kunnen vergemakkelijken.

Tevens geeft het rapport oa. veel inzicht in eigen gedrag en verwachtingen van de omgeving, al vast vooruitkijkend naar de vervolgopleiding. Denk hierbij aan type opleiding, type school (formaat?), op kamers gaan wonen (of niet), combinatie en verdeling van studie en overige activiteiten, etc. en interessegebieden.

Naast het bovenstaande geeft het rapport een profielvergelijking met beroepsgroepen, waardoor een beeld ontstaat van de beroepsgroepen waarin de deelnemer goed zou kunnen functioneren, zich thuis zou voelen. Geen onbelangrijk onderdeel bij het kiezen van een beroepsopleiding. (Het is geen kennistest, dus het geeft geen indicatie over kennis en kunnen).

Voor het deelnemen aan de cursus zijn geen vooropleidingseisen verbonden. De cursisten nemen deel op individuele basis, maar er wordt zo veel mogelijk getracht groepen te vormen van maximaal 15 deelnemers in eenzelfde levensfase en/of met een zelfde type vraagstelling. De toelichting vindt plaats op het niveau van de cursisten

PROGRAMMA

Logo CRKBO geregistreerde instellingVoorbereiding: Na inschrijving ontvangt de deelnemer een link via email naar een online vragenlijst. Hiervoor is geen speciale kennis vereist. Het is geen kennistest en er zijn geen goede of foute antwoorden. Na het invullen en verzenden van de antwoorden, ontvangt de Birkman Professional je rapport rechtstreeks via Birkman.nl.

Dag 1, duur 2 uur

 • Voorstelronde deelnemers
 • Korte toelichting op de Birkman Methode
 • Uitreiking persoonlijke rapporten
 • Toelichting opbouw van het rapport
 • Toelichting Interesses adhv het rapport
 • Toelichting op de 11 componenten
 • Uitleg mogelijk gebruik werkboek
 • Evaluatie

Voorbereiding dag 2: Er is geen huiswerk, echter deelnemers wordt aanbevolen ter voorbereiding op de 2e dag hun persoonlijk rapport te lezen en vragen te formuleren. Wellicht hun rapport ook met familie en/of vrienden te bespreken.

Dag 2, duur 2 uur (+ 1 uur)*

 • Inventarisatie vragen
 • Nadere toelichting op componenten adhv vragen
 • Specifieke aandacht voor de componenten Communicatie, Planning, Afwisseling en Besluitvorming in het kader van studie en keuzes maken.
 • Toelichting Beroepsgroepenrapport
 • Toelichting managementstijlen (hoe te gebruiken in de toekomst)
 • Birkman App
 • Evaluatie

*Na deze 2 uur is er voor geïnteresseerden de mogelijkheid om kort op persoonlijke vragen in te gaan.

Aan het einde van de cursus wordt het persoonlijke rapport digitaal aan de cursisten toegezonden.

LOCATIE

De cursusdagen vinden plaats bij Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2
Hogeweg 65
5301LJ Zaltbommel
+31 418 79 90 90
info@zaltbommel.valk.com
www.vandervalkzaltbommel.nl

Deze locatie beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid en is per openbaar vervoer goed bereikbaar.

KOSTEN

De kosten voor deze cursus bedragen € 450, all-in. Deze dienen te worden voldaan bij inschrijving. Wij kunnen deze cursus voor deze zeer aantrekkelijke prijs aanbieden binnen het kader van een beroepsopleiding gerelateerd assessment en training. Zie voor details en voorwaarden het inschrijfformulier.

BENODIGDHEDEN

De cursisten hebben geen speciale materialen nodig. Het is aan te raden om een notitieblok, of laptop mee te nemen voor het maken van aantekeningen. Het persoonlijk rapport dient op dag 2 te worden meegenomen.

DATA

In overleg kunt u het gehele jaar door een afspraak maken voor een individueel assessment. Regelmatig vinden ook Workshops plaats met een maximum van 15 deelnemers, waarin individuele resultaten worden besproken en met elkaar worden gedeeld. Deze interactieve workshops geven veel inzicht in de diversiteit van verwachtingen en de wijze waarop uiteenlopende rapporten en personen elkaar kunnen versterken en aanvullen. Het creëert begrip en tolerantie.  Deze workshops kunnen ook op locatie gegeven worden aan bestaande teams . Denk daarbij aan schoolklassen of studiegroepen. Neemt u contact op indien u hierover extra informatie wenst betreffende beschikbaarheid en data via het contactformulier.

Tot slot: Het Birkman Assessment is een internationaal gevalideerd assessment dat meerdere jaren z’n waarde behoudt. Het kan dus tevens van grote waarde zijn bij latere sollicitaties waarin om zelfreflectie wordt gevraagd en in je (eerste) baan. Het is dus zeker het vermelden op je CV waard.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

“Indien ik deze informatie over mezelf eerder had gehad, dan had ik mijn eindexamenjaar efficienter kunnen plannen en had ik me op een andere manier op Selectiedagen voorbereid”

1e jaars HBO-student

ASSESSMENTS VOOR INDIVIDUEN EN TEAMS

PERSOONLIJK ASSESSMENT

Krijg als individu een verdiepend zelfinzicht.

GROEPSASSESSMENT

Krijg inzicht in de kracht en aandachtspunten van teams.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

Neem vandaag nog contact met ons op.