GASTVRIJ EN KLANTVRIENDELIJK

De beroepsgroepen die mijn speciale aandacht hebben, zijn alle beroepen gerelateerd aan hospitality / gastvrijheidsbranche: horeca, zorg, zakelijke dienstverlening, gastvrijheid, gasten- en klantencontact, intermenselijk contact, communicatie, etc.

Meer info over onze assessments

Ik heb ruim 30 jaar internationale ervaring in Horeca, (Hospitality)onderwijs en alle vormen van gasten- en klantencontact. De samenwerking tussen mensen én de dienstverlening naar mensen optimaliseren is een continu proces. Verwachtingen, trends en aanbod wisselen snel. Communicatie kent tegenwoordig vele kanalen, maar het persoonlijk contact en de persoonlijke aandacht scoort nog steeds het hoogst.

In eigenlijk alle dienstverlenende beroepen zijn voornamelijk het erkennen en herkennen van verwachtingen essentieel voor een optimaal resultaat.

Daarom is de Birkman Methode zo effectief in deze sectoren. Mensen die in deze sectoren werken bereiken meer wanneer ze hun eigen kwaliteiten kennen en hierdoor beter in staat zijn verwachtingen/behoeftes/wensen bij anderen te herkennen en te begrijpen. Hierop anticiperen, leidt meestal tot een optimale gast/klant ervaring, maar zelfs klachtenbehandeling vanuit dit perspectief zal eerder leiden tot een bevredigende oplossing.

KEN UW TEAM

Voor managers is het van belang zichzelf en hun team te “kennen”. Dat gaat verder dan naam, leeftijd en werkervaring.
Wat verwacht een werknemer van zijn/haar manager, en wat verwacht een manager van zijn werknemers. Hoe werken ze optimaal samen, wat gebeurt er met het gedrag van mensen onder (hoge) werkdruk? Hoe kun je elkaar hierbij ondersteunen en ook begrip hebben voor elkaars reacties.

Wat is nu echt de kracht van een managementteam? Hoe versterken de teamleden elkaar, waar zou het beter kunnen, hoe zouden we ons team kunnen versterken (werving &selectie)? Met een Birkman (groeps)rapportage kun je anders, inhoudelijk, naar een team en naar elkaar kijken.

HEADS IN BEDS

De samenwerking met hospitality advies bureau Heads in Beds biedt de mogelijkheid om in 1 traject een aantal aspecten van de onderneming tegen een verfrissend licht te houden. Hierin kunnen een, meerdere of alle aspecten worden meegenomen; denk daarbij aan sales, (online) marketing, concepten, interieur, trends, werving&selectie, training, etc.

Deze samenwerking biedt een unieke combinatie van business- en staff optimalisatie. Waarbij alle genoemde aspecten op elkaar afgestemd worden. Wat voor type onderneming wilt u zijn (worden), wat wilt u uitstralen, wat is uw doelgroep en met welk (type) medewerker gaat u dat bereiken? Dit laatste is van groot belang en d.m.v. een Birkman assessment krijgt u beter inzicht op de kwaliteiten van uw medewerkers of kandidaten voor (management) functies. Staan mensen open voor verandering, voelen zij zich prettig bij het type bedrijf dat u voor ogen heeft, wat kunt u ze bieden en wat brengen zij? Op welke aspecten zou training wenselijk zijn in het kader van verandering of verbetering?

STARTENDE ONDERNEMERS

Voor starters is het minstens zo belangrijk om de bovenstaande vragen goed in kaart te brengen. Ook de samenwerking met bijvoorbeeld een compagnon blijkt nog al eens een struikelblok; goede vrienden zijn niet altijd goede compagnons. Birkman heeft hiervoor een zeer specifiek rapport ontwikkeld dat veel tips geeft betreffende de samenwerking en taakverdeling tussen twee individuen. Een investering die zichzelf zeker terugverdient.

Bent u op zoek naar advies en ondersteuning bij bovengenoemde thema’s of hieraan gerelateerde onderwerpen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u dan specifieker antwoord geven op uw vragen en onze mogelijkheden toelichten.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

“Clients do not come first, employees come first. If you take care of your employees, they will tak care of your clients”

Richard Branson

ASSESSMENTS VOOR INDIVIDUEN EN TEAMS

PERSOONLIJK ASSESSMENT

Krijg als individu een verdiepend zelfinzicht.

GROEPSASSESSMENT

Krijg inzicht in de kracht en aandachtspunten van teams.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

Neem vandaag nog contact met ons op.