Afbeelding man die in gesprek zit voor promotie

GOEDE VOORBEREIDING IS BASIS VOOR PROMOTIE

Vindt u dat u toe bent aan een volgende stap in uw carrière in de vorm van promotie? Doet zich een goede doorgroeikans voor? Dan is het zaak dat u zich hier goed op voorbereidt.

Meer info over onze assessments

FUNCTIE ANALYSE

Een Persoonlijk Assessment kan u hierbij helpen. Het geeft inzicht in uw eigen kwaliteiten en valkuilen. Daarbij geeft het met name aan welk type medewerker/manager u ook in deze nieuwe functie zult zijn. Door het Assessment kunt u de functie(omschrijving) grondig vergelijken met uw eigen verwachtingen en behoefte. Tijdens het consult met de Birkman Professional kunt u analyseren of deze functie daadwerkelijk bij u past; waarom zou u zeer geschikt zijn, welke aandachtspunten zou u bij een eventuele kandidatuur willen bespreken? U zou ook in een vroeg stadium tot de conclusie kunnen komen dat de beoogde functie niet aan uw verwachtingen zal voldoen. Ondanks eventuele geschiktheid en ervaring kunt u toch afzien van sollicitatie. Met een Birkman rapport kan men dus ook selectiever en onderbouwd mogelijkheden voor promotie analyseren.

ONDERBOUWD SOLLICITEREN

Wanneer u zelf inzicht hebt gekregen in uw verwachtingen ten opzichte van een nieuwe functie, dan kunt u dit ook beargumenteren in gesprekken met uw leidinggevende en/of HR-manager. Ook kunnen zij, wanneer u aangeeft toe te zijn aan een nieuwe fase in uw carrière, gerichter meedenken en dit ondersteunen. Een actieve opstelling van medewerkers zelf is meestal bepalend voor het aanbieden van nieuwe opties en promotie. Echter, interesse tonen alléén is niet voldoende. De combinatie van de bereidheid kritisch naar jezelf te kijken, waar nodig aanvullende scholingen te volgen en de wens uit te spreken binnen hetzelfde bedrijf promotie te willen maken, kan de sleutel zijn tot actieve ondersteuning van uw wens.

WERKEN AAN UW PERSOONLIJKE ONTWIKKELINGSPLAN (POP)

Een persoonlijk assessment in combinatie met coaching kan u helpen om gestructureerd naar een promotie toe te werken. U voelt dat u aan een nieuwe uitdaging toe bent. U wilt wellicht binnen hetzelfde bedrijf overstappen naar een andere functie of afdeling, maar u vindt het lastig om precies in kaart te brengen wat daar voor nodig is, wat bij u past en welk traject u dan zou moeten volgen.

Dit is een uitstekend onderwerp om aan te snijden tijdens functioneringsgesprekken. Wat zijn uw verwachtingen en wat zijn de verwachtingen van uw werkgever? Het is niet ongebruikelijk dat hiervoor door de werkgever een persoonlijk assessment wordt aangeboden. Dit kan vervolgens als onderliggend document kan worden gebruikt. Soms kan een kort coachingstraject daarbij ondersteunend zijn. Het feit dat het Birkman rapport zo veel informatie verschaft over zowel eigen verwachtingen en gedrag, als stijlen van leidinggevenden en affiniteit met bepaalde beroepsgroepen, maakt het tot een compact, multifunctioneel en zeer bruikbaar instrument. Dit geldt voor zowel de medewerker, de eventuele coach en de HR-functionaris. Het zal u zeker motiveren en enthousiasmeren in uw zoektocht naar een volgende stap.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

“De Birkman methode is destijds succesvol ingezet voor medewerkers met als doel zelf inzicht, persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling”.

Barbara Gemen, Talent Development Manager

ASSESSMENTS VOOR INDIVIDUEN EN TEAMS

PERSOONLIJK ASSESSMENT

Krijg als individu een verdiepend zelfinzicht.

GROEPSASSESSMENT

Krijg inzicht in de kracht en aandachtspunten van teams.

MEER WETEN OVER DE BIRKMAN METHODE?

Neem vandaag nog contact met ons op.